MASKER I MARSKEN 25

24. - 26. okt. 2025  omfavner kærligheden til strik og hvad den kan gøre for vores indre ro, kombineret med Tøndermarskens unikke og smukke natur.

Masker i Marsken


Workshop med Hanne B. Sønninchsen:

Grøbler og Fenner

24. okt. kl. 13 - 16


Endnu engang er marsken udgangspunktet. Denne workshop undersøger landskabets menneskeskabte linjer og flader. De har inspireret Hanne til et nyt mønster, der kan fortolkes i forskellige sværhedsgrader.
På workshoppen gennemgår vi dem alle og snakker om, hvad de vil egne sig til.
Mens I strikker, vil Hanne fortælle om, hvordan mennesket har kultiveret naturen her i vores hjørne og om hvordan og hvorfor naturen er hendes evige inspirationskilde. Hanne har lyttet til jeres ønske om, at prøven, I strikker, gerne skal kunne “bruges til noget”.
Undervisningen foregår i Hannes eget værksted ca. 10. minutters gang fra udstillerområdet i Væveriet. I værkstedet arbejder hun med vævning, strikning og grundlaget for alt dette, som er glæden ved at tegne og male. Naturen er den evige kilde til inspiration – ligesom oplevelser og indtryk fra rejser ofte er at spore i hendes arbejder.
Du skal selv medbringe: Pinde nr. 3 og 4.
Om underviseren: Hanne arbejder videre med projekt “Nolde - linjen - mig” og skriver: vi begiver os tættere på landskabet denne gang og undersøger, hvordan det samme mønster kan fortolkes på vidt forskellige måder - og vi taler om hvad de forskellige varianter kunne egne sig til.

UDSOLGT

EFTERKOMMERE: SJÆLESY

AUGIUSTINA KUNSTHAL

02.02.2025 – 20.04.2025

I udstillingenSjælesysætter Efterkommere fokus på Det Hvide Palæ i den periode, hvor Augustenborg Slot var psykiatrisk sygehus. Det hvide palæ var overlægebolig fra 1932, og i 1990’erne fungerede det som værested for psykiatriske patienter. Efterkommere indtager Augustianas udstillingssale med strikkede, flettede, syede, vævede og spundne værker. De tager udgangspunkt i begrebet psyke (græsk for sjæl) og baserer værkerne på undersøgelser af billeder, skriftlige kilder og mundtlige fortællinger fra tidligere indlagte, lokale og tidligere ansatte. Udstillingens titel spiller på begrebet “sjælesyg”, men uden -g, idet “at sy” er kunstnergruppens gennemgående udtryksform.

Efterkommere er en kunstnergruppe, der samarbejder om at synliggøre kvinder, som de betragter sig som efterkommere af. Efterkommere har tidligere skabt udstillinger om forskeren og renæssancekvinden Sofie Brahe, hededyrkeren og eneboeren Johanne Frederikke Rist og forfatteren Amalie Skram.

Efterkommere består af billedkunstnerne Gerda Thune Andersen, Nina Maria Kleivan, Pernelle Maegaard, Tine Kjølsen, Vibe Bredahl og Annette Skov. Med på udstillingen er også værker af en gruppe særligt inviterede sønderjyske kunstnere, herunder Hanne B. Sønnichsen.


detalje

nogle tanker om:


solidaritet

cirklen

kredsen

forskellighed

variation

samhørighed

tålmodighed

forskønnelse

reparation

sting på sting på sting på sting på………………………